EmiLina je spletna trgovina v lasti EmiLina, Matej Erzetič s.p. Naslov spletne strani je www.emilina.si.

Kateri osebni podatki se zbirajo in zakaj?

Komentarji

Ko objavite komentar ali ocenite izdelek, zberemo vpisane podatke ter IP-naslov in niz uporabniškega agenta brskalnika za pomoč pri odkrivanju neželene pošte.

Kontaktni obrazci

Ko uporabite kontaktni obrazec, se zberejo podatki, navedeni v obrazcu ter IP-naslov in niz uporabniškega agenta brskalnika za pomoč pri odkrivanju neželene pošte. Podatke v kontaktnem obrazcu bomo uporabili le za nadaljnjo komunikacijo z vami, podatke v naročniških obrazcih pa za kontakt v zvezi z naročilom in pošiljanje naročenih izdelkov.

Oddaja naročila

Pri oddaji naročila se zberejo naslednji podatki:

  • ime in priimek,
  • firma oz. naziv pravne osebe (v kolikor ga uporabnik vpiše ob nakupu),
  • naslov elektronske pošte,
  • naslov plačnika,
  • naslov za dostavo (če se razlikuje od plačnika),
  • naročeni izdelki,
  • IP številka,
  • druge podatki, ki jih uporabnik prostovoljno vpiše ob oddaji naročila.

Vdelane vsebine z drugih spletnih mest

Objave na tem spletnem mestu lahko vključujejo vdelano vsebino (npr. videoposnetke, slike, članke, objave z družbenih omrežij itd.). Vdelane vsebine z drugih spletnih strani se obnašajo povsem enako, kot če bi obiskali drugo spletno mesto.

Te spletne strani (npr. Facebook ali Instagram) lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, vdelajo dodatno sledenje tretjih oseb in spremljajo vašo interakcijo z vdelano vsebino, vključno s sledenjem interakcije z vdelano vsebino, če imate račun in ste prijavljeni na to spletno mesto.

Novičke

Lahko se prijavite na prejemanje novic in posebnih ugodnosti spletne trgovine EmiLina. Vaši podatki bodo uporabljeni le za pošiljanje občasnih e-poštnih sporočil o novih vsebinah, izdelkih, posebnih ugodnostih ali zanimivostih o znamki/podjetju. Vaši podatki nikoli ne bodo deljeni s katero koli tretjo osebo, razen s ponudnikom, ki omogoča pošiljanje novic.

Prav tako se zbirajo podatki o vaši uporabi novic (odprta e-poštna sporočila in kliki povezav) za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in pošiljanje več informacij o temah, ki vas najbolj zanimajo. Odjavite se lahko kadar koli, tako da kliknete povezavo na dnu sporočila.

Če želite, da se iz MailChimpa zbrišejo vsi vaši podatki in dejavnost, pošljite pisno zahtevo na in**@em*****.si.

Statistika

Google Analytics se uporablja za boljše razumevanje vaše uporabe našega spletnega mesta in spremljanje statističnih podatkov obiska. Vaš obisk se spremljajo preko anonimiziranega IP-ja (vaš IP je shranjen v anonimni obliki) – vaši osebni podatki se ne shranjujejo ali obdelujejo.

Piškotki

Naše spletno mesto uporablja piškotke in druge povezane. Piškotki se naložijo tudi preko zunanjih strani, s katerimi sodelujemo. Nastavitev piškotkov lahko kadarkoli spreminjate s klikom na gumb Nastavitve v levem spodnjem kotu brskalnika ali znotraj politike piškotkov (5.1 Upravljajte nastavitve vaše privolitve).

Več o piškotkih

S kom se delijo vaši podatki?

Podatki se nikoli ne delijo s tretjo osebo, razen če je to nujno potrebno (na primer za pošiljanje naročenih izdelkov).

Če izberete plačilo preko PayPala, bodo vaši osebni podatki posredovani na PayPal, preko katerega se izvajajo varna plačila.

Kontaktni obrazci se uporabljajo za pošiljanje vaših sporočil v e-poštni račun prek Gmaila. Podatki iz kontaktnih obrazcev se nikoli ne uporabljajo za pošiljanje novic in promocij, temveč samo za kontakt z vami.

Ko se prijavite na naše novičke, se vaši podatki pošljejo na MailChimp, storitev, ki omogoča pošiljanje novic.

Kako dolgo se hranijo vaši podatki?

Če komentirate vsebino, se komentar in njegovi metapodatki obdržijo do nadaljnjega. Tako se lahko morebitni nadaljnji komentarji samodejno prepoznajo in so avtomatsko odobreni, ne da bi bili zadržani v čakalni vrsti za odobritev.

Za uporabnike, ki se registrirajo na spletni trgovini, v njihov uporabniški profil shranimo osebne podatke, ki jih posredujejo. Vsi uporabniki lahko kadar koli vidijo, uredijo ali izbrišejo svoje osebne podatke (razen uporabniškega imena). Skrbniki spletne strani lahko te podatke vidijo in urejajo.

Podatki, ki jih oddate s prijavo na novičke, se hranijo do preklica.

Kakšne pravice imate nad svojimi podatki?

Če imate na tem mestu račun ali ste objavili komentarje, lahko zahtevate prejem izvožene datoteke osebnih podatkov, zbranih o vas, vključno z vsemi podatki, ki ste jih posredovali. Prav tako lahko zahtevate, da se vsi shranjeni osebni podatki izbrišejo. To ne vključuje podatkov, ki jih je treba hraniti za administrativne, pravne ali varnostne namene.

Če ste naročeni na naše novice in jih ne želite več prejemati, se lahko kadar koli odjavite s klikom na povezavo v enem od sporočil. Če želite, da se iz MailChimpa izbrišejo vsi vaši podatki in dejavnost, pošljite pisno zahtevo na in**@em*****.si.

Kam se pošiljajo vaši podatki?

Komentarji obiskovalcev in obrazci za kontaktne obrazce se lahko preverijo z uporabo avtomatske storitve odkrivanja neželene pošte.

Vsebina kontaktnih obrazcev in naročil se v e-poštni račun pošlje prek Gmaila.

Naročnina na novice se pošlje na MailChimp. Vsi statistični podatki se Googlu pošljejo v anonimni obliki.