Favorit na področju hranljive nege moje kože

Nikoli, ampak res nikoli se nisem posvečala temu, kaj je naravno, kaj je umetno in polno škodljivih umetnih sestavin, od kje izvira,... Meni je v prvi vrsti bilo pomembno to, da lepo diši, da embalaža ljubko izgleda in na koncu mi je še bilo všeč, da sem kupila nekaj, kar sem videla v Cosmopolitanu ali v kakšnih drugih virih, namenjenih propagandi.

Katarinca naravna kozmetika

Spoznala pa sem, da lahko dobim vse to in še več, za tako ceno, da mi bo moje telo in zdravje po uporabi hvaležno. Istočasno pa lahko še podpiram lokalne proizvajalce. 

Odkrila sem simpatično slovensko mamico. Mamico dvojčic, tako kot jaz. Njeno ime je Katarina in po izobrazbi je magistra farmacije. Ravno zdravje njenih dvojčic jo je prisililo v to, da je začela z izdelovanjem naravne kozmetike. Njenima deklicama so namreč potrdili atopijski dermatitis, pri katerem, ko ga odkrijejo, se nemudoma začne večen boj diet in iskanja kaj škoduje ter katera nega je najustreznejša za prizadeto kožo malega otroka. Tako je v poplavi vsega naravnega, nenaravnega, dišečega in manj dišečega, začela z lastno proizvodnjo naravne kozmetike in deluje pod imenom Katarinca naravna kozmetika.

Mila

Jaz sedaj že nekaj časa uporabljam naravno maslo za telo Mila. Nedavno sem v eni izmed mojih objav na socialnih omrežij zapisala:

Ime mi je Mila. Če želite sem res mila, ampak sem pa skrajno neusmiljena v boju s suho, razdraženo ali poškodovano kožo. Neusmiljena sem celo do strij, atopijskega dermatitisa in drugih alergij.
Sem v celoti naravna in nisem testirana na živalih. V največji meri vsebujem izvleček prave kamilice. Poleg nje vsebujem samo še kokosovo in olivno olje, čebelji vosek ter vitamin E.

Mila in jaz

Mene je navdušila. Moja koža sicer ni prezahtevna, ampak jo imam zelo suho na nogah. Sploh po britju. Zdaj mi je prišlo v navado, da vsak večer po tuširanju, predem skočim v pižamo, si z maslom namažem dlani, noge ter stopala. Trde pete - kaj so že to? Sploh mi jih letos ni bilo potrebno piliti. Maslo je poskrbelo, da so se vsi suhi predeli na mojem telesu, prelevili v lepo in nahranjeno kožo. V strukturi same vsebine masla so tudi majhne grudice, ampak ko ga začneš nežno vmasirati na določen predel kože, se nemudoma začne lepo topiti in vpijati v kožo.

Mila, Emili in Lina

Če me kdaj slučajno vidita, da se mažem, moram potem tudi njima namazati rokice. Se počutita prav ponosni. Vem, da ko bo prišla zima in mraz, bo tudi njuna koža postala suha, takrat vem, da bom tudi njiju začela mazati po telesu.

Imata pa moji punci tudi atopijski dermatitis, vendar imata trenutno (hvala bogu) zatišje. Če pa se jima bodo še kdaj pokazali ti nadležni izpuščaji, vsekakor sprobam tole maslo in poročam. 

Mila in Matej

Od dneva, ko je začel delati, se Matej bori z zelo suho, srbečo in popokano kožo na dlaneh. Koža mu na določenih predelih vmes prstov na roki popoka do te mere, da mu začne teči celo kri in dobi prav žive odprte rane. Po eni strani je sam kriv, saj pri svojem delu (prah, voda, veter, mraz, lepilo in drugi zidarski materiali) ne uporablja zaščitnih rokavic. Njegova koža pa se ne utegne pozdravit. Zdaj vsak večer (če ga jaz spomnim) si roke namaže z maslom in vsaj malo nahrani te suhe predele in umiri srbečico.

Milini prijatelji 

Poleg Mile, so trenutno na Katarinčini prodajni polički tudi:
- DEA - naravni deodorant (v lončku ali v stiku)
- META - balzam za ustnice (tangerina)
- TINA - balzam za ustnice (limeta)
- VERA - krema za obraz (aloe vera)
DAMAŠČANSKA VRTNICA - tonik za obraz, BIO hidrolat
- LIPA - tonik za obraz, BIO hidrolat
- SIVKA - tonik za obraz, BIO hidrolat

Vsi dišeči, naravni, hranljivi, slovenski, iz majhnega nabora sestavin,.. VSI ZA VAS.

Komentarji