Zrincasso Art - duša umetnicaZrinka je čudovita oseba z umetniško žilico, domišljijo in smislom za estetiko. Svoj atelje ima na železniški postaji v Novi Gorici, kjer se dogajajo njeni umetniški čudeži.

"Ukvarjam se s slikarstvom, kiparstvom, ilustracijo, mozaikom in restavratorstvom. Slikarstvo kot naravni dar, del mene, mojega življenja, "to je moje poslanstvo". Moj slikarski svet je raznolik. Vsaka nova slika mi je nov izziv. Ne sledim trendom, ne sledim smernicam, nimam vzornika. Pohvalim druga dela, če se me dotaknejo, ne glede kdo je avtor. Še vedno se učim. Sledim svojemu notranjemu glasu. Največji dosežek je, ko se ne osredotočaš na druge avtorje in slike. Ustvariti je treba svojo lastno vizijo, slikarski rokopis, ki z leti postane še toliko bol prepoznaven. Najraje in največ se izražam z oljnatimi barvami na platnu. Moja priljubljena tematika so portreti."

Olje na platnu

Kot je že sama rekla, je njen atribut slikanje na platno z oljnatimi barvami. Slikanje z oljnatimi barvami je proces slikanja s pigmenti, ki so pomešani s suhim oljem. Barva ostane mokra dalj časa kot kateri drug material in tako omogoča slikarju, da spremeni barve, teksturo ali formo figure.


Avtoportret


Abstrakcija sklopa "Glej dlje, kot sežejo tvoje oči"

Arabski konj

Abstrakcija sklopa "Glej dlje, kot sežejo tvoje oči"

Tupac


Risanje portretov s svinčnikom

Emili & Lina
Karikature

Karikatura je vizualno likovno delo, s katerim pretirano in popačeno prikazujemo vizualne lastnosti, neko stanje ali dogodek.  Najbolj znane so tiste, ki se naročijo za slavljence (ponavadi ob okroglih jubilejih), ker je to unikatno, personalizirano in zabavno darilo.

Ilustracije

Ilustracija je predstavitvena slikovna forma, narejena v risbislikifotografiji ali kateri drugi umetniški tehniki, z namenom, da prikaže in razloži čutne informacije (na primer slikovna razlaga zgodbe, članka v časopisu, pesmi, ...) skozi grafično reprezentacijo.


"Čebelarska umetnost"

Zadnje čase pa Zrinka zelo zavzeto slika in riše po panjskih končnicah in drugih čebelarskih pripomočkih. Tako je povezala umetnost z naravo in kulturno dediščino.

Spominki

Panjske končnice


Kopija panjske končnice iz XIX. stoletja, Svetnik, zavetnik čebelarstvaVarnostnice čebelnjaka, zaščitnice medu in čebelic


In še za konec...

Zrinko lahko najdete na na njeni FB strani: Zrincasso Art. Z veseljem vam bo odgovorila in ustregla tudi vašim najzahtevnejšim željam. Začnimo ceniti in podpirati kreativno delo. Delo opravljeno s trudom in srcem.

"Telo zmore storiti, 
in to le po zakonih svoje narave, 
mnogo stvari,
nad katerimi um ostrmi"

Zrincasso Art, svet umetnosti in unikatnih slik.

Komentarji