Saj ni mogoče, pa je!


Naj kar na začetku povem, da ne promoviram Doterre ali kakršnegakoli drugega proizvajalca eteričnih olj, niti nisem zvesta kupka in niti nisem njen član. 😊 Če je pa kaj za pohvalit, bom pa pohvalila in delila svojo izkušnjo s širnim svetom. Ma kaj s svetom, z vesoljem! 

Vsaka mamica se bo strinjala z mano, da ko enkrat dobiš otroke, je njihovo zdravje na prvem mestu. Moji punci so prejšnjo zimo bili izredno, že skoraj nenormalno bolni. Antibiotik na antibiotik. Sedaj RES trkam. To jesen smo štartali s polno paro in moji punci se bacilom in bakterijam sploh ne dajo. V celem šolskem letu, od jeseni do zdaj, sta 1x bruhali in mogoče je ena imela 2x vročino, druga pa samo 1x. Sklepam, da gre malo zaslug pripisati tudi probiotikom (Viridian), s katerimi jima delam redno kuro. Kakorkoli...

To noč se Emili ni in ni mogla umiriti v svoji postelji. Stokala je in se prebujala. Spraševala sem jo v tem vrstnem redu: 1. Te boli trebušček? Odkima. 2. Ti dela slabo? Odkima. 3. Boš bruhala? Odkima. 4. Povej mami kaj ti je!? Še bolj zajoče. Na kar me prešine: Te boli uhce? Takrat me pogleda v oči, počasi pokima, se prime za uho in znova zajoče. Niti na kraj pameti ne bi pomislila na uhce. 

Lani, konec decembra, je bila na operaciji: zmanjšanje mandljev in žrelnice. Pred tem je imela že hude dihalne apneje ponoči, skozi nos sploh ni zadihala in zaradi konstantnega dihanja skozi usta, je ta imela v že zelo izraziti legi povešene spodnje čeljusti + zbrušeni zgornji zobki. Je pa mogoče pred operacijo imela 2x vneta ušeska. 2x piše v zdravstvenem kartonu, 2x sem jo peljala h pediatrinji in 2x je zaradi tega jemala antibiotik. Po tem, pa sem se jaz vedno bolj in bolj začela poglabljat v razne Facebook skupine. Od Mamic pa do Naravnega otroštva. Takrat sem najprej spoznala Doterrino mešanico Breathe. Ker je Emili imela zamašen nos, konstanten izcedek in posledično je vedno po malo pokašljevala, sem si takrat kupila tega. Glede tega olja bi sedaj lahko ravno tako pisala hvalnice, ode in speve, ampak tokrat besede posvečam njemu - olju, ki je včeraj v 15-ih minutah poskrbelo, da je moj otrok nadaljeval spanec brez bolečin, da smo se ognili ambulanti polni drugih bacilov in hkrati jemanju antibiotika, kateri bi poskrbel za še večji padec imunskega sistema. 

Eno kapljico sem kanila na majcen košček bombažne vate in ga dala v uhce (takoj na začetek), katero jo je bolelo. Čez čas pa še v drugo. Velikokrat sta povezani in se vnetje lahko razvije tudi v drugem. Bolje preventiva, kot kurativa. Naslednje jutro sem ji vatki zamenjala in ponovila postopek. To je bilo to. Nobene povišane telesne temperature in nobene bolečine v ušesku več. Glede na to, da je tako malo pomagalo, si mislim, da se je mogoče vse še komaj pripravljalo in ni prišlo še do tistega pravega vnetja. Kot zgleda, pa sem hitro ukrepala in poskrbela, da se bolezen ni razvila. V takih primerih bi najraje imela otoskop in sama preverjala. 😊

Proizvajalec priporoča, da se olje meša z baznim oljem (kokosovo) in maže na ušesno školjko. To sem tudi sama že prej prakticirala, ampak kot zgleda je tokrat že to z vatko pomagalo.


In ne! Nisem tista, ki ne vozi k zdravniku in doma meša čarobne napoje. Še vedno zelo zaupam zdravnikom (sploh naši zlati pediatrinji, ki ve kaj dela in to delo tudi opravlja s srcem), ampak, če se da kaj rešiti na naraven način in predvsem varno, zakaj pa ne? Moji punci sta že prebolevali sepso in intravenozno prejemali antibiotik in sprva je kazalo vse na to, da eni punci sploh ne bo prijel. Takrat so me zdravniki močno prestrašili in spraševali koliko antibiotikov sta sploh popili, katere in kdo nam jih je sploh predpisal. Če ne prej, takrat prenehaš na nekatere (beri: antibiotiki) stvari gledati, kot, da so samoumevne.

Komentarji