Čista in zdrava koža

Še ne dolgo nazaj sem se začela zavedat, kako pomembna je nega kože in njena hidracija. Ker sem od nekdaj (od pubertete) lastnica mastne kože (z občasno suho povrhnjico) in kože nagnenje k raznim nepravilnostim, kot so rdečica, mozolji in ogrci, sem bila prepričana, da kreme na obrazu ne potrebujem, saj ni suha. Zelo, zelo napačno! Ko se vztrajno bližaš 30-im letom, je hidracija kože pomembna sploh zato, da ostane tvoja koža sijoča in mlada. Tako sem odkrila kar nekaj kremic, ki mi odgovarjajo. Mojo kožo navlažijo, nahranijo, jo naredijo sijočo in obenem je ne zmastijo in se ne sveti.

Moja vsakodnevna rutina

- Zjutraj si obraz najprej umijem z mlačno vodo, takoj zatem si kanem nekaj kapljic micelarne vode (Bioderma) na vatko (Cotonelle, z dodanimi zrnci za piling kože) in si z njo očistim obraz. Na koncu sledi le še nanos kreme. Zadnje čase me navdušuje super ugodna in učinkovita od Garnier - Botanical cream z ekstraktom zelenega čaja.

- Ker pa se zelo pogosto nato na moji koži znajdejo BB krema ali tekoča podlaga z dodatkom suhega pudra, je treba vse to očistiti. Tako, da zvečer predem grem spat, spet vzamem vatko in micelarno vodico, vse skupaj očistim in nanesem kremo. Za pred spanjem pa uporabljam kremo od Organix Cosmetix z dodatkom šipka.

Moja tedenska rutina

Kožo je treba tudi pocrkljat. V ta namen so maske in pilingi. Vsaj 1x na teden si obraz namažem z glineno masko (Glina.si, ki je slovenski proizvod). Malo prahu zmešam z vodo, nanesem na obraz in počakam vsaj 15 minut ter izperem. Koža vam bo hvaležna. Prisežem!

V ta namen tudi zelo rada uporabljam Baleine izdelke. Ne glede na ceno, je njihova kakovost odlična. Najbolj pohvalim Baleine trakove (Soft & clear) s salicilno kislino in oljem čajevca. Trak zalepiš na nos, ki si ga prej malo zmočil z vodo. Počakaš 15 - 20 minut in ga počasi odlepiš. Kaj vse ostane ta trakcu... mislim, da ni potrebno dodatnih besed. 😊

Nazadnje pa sem si naredila tisto "slavno" črno masko. Rezultat: lepa, čista, sijoča in zdepilirana koža. Nepravilnosti pa še vedno tam. 
 

Komentarji