Opevani Coccolino

Moja trenutna kolekcija, kupljena v Risparmio casa Cormons

Zadnje čase je zaznati zelo veliko debat o Coccolinu v raznih skupinah namenjenih mamicah, na družbenih omrežjih. Postal je zelo popularen med tistimi, ki so ga že enkrat preizkusile in med tistimi, ki vidijo veliko napisanega in si ga želijo preizkusiti. 

No, v mojih oblačilih je praktično "vpit" že od zmeraj. Že, ko sem bila majhna, sta mama in nona hodili v Italijo ponj. Največkrat v bivši Šoping center na mejnem prehodu Vrtojba. Goričani se sigurno spomnite, kako si tam parkiral avto in te je nato kombi pobral in odpeljal do Centra. Jaz sem takrat bila še zelo majhna, ampak imam to sliko v glavi: leseni trdi stoli in gospe s polnimi belimi vrečami v naročju.

Ne vem kaj namešajo notri, ampak to je za past dol. Oblačila so mehka in vonj je neverjeten. Tudi, ko prodam rabljena oblačila mojih punc, me potem kupke sprašujejo s čim perem cunje. Ena mi je celo enkrat rekla, da bi jih kar pojedla.

Se pa jaz kar hitro navadim na vonj in če perem dalj časa z enim in istim mehčalcem, vonja ne občutim več. Takrat samo zamenjam vonj in spet uživam. Ker mora pri meni vse dišati po svežem, najbolj uživam, ko operem pregrinjalo kavča, povštre, zavese in posteljnino. Takrat cela hiša diši.

AD

Ja, tudi moji punci imata to nadlogo od atopijskega dermatitisa, podedovano od njunega tatkota. Zavedam se, da vse te kemikalije v raznoraznih sredstvih, ne najbolje vplivajo na naše zdravje. Sredstva, ki so namenjena oblačilom, pa nelagodno vplivajo na našo kožo. Moji punci sta zelo velik izbruh izpuščajev imeli nazadnje 1 leto in pol nazaj. Takrat sem seveda Coccolino ukinila. Oblačila sem oprala samo s tekočim detergentom in pralni stroj nastavila na dvojno izpiranje. Tudi, ko sedaj perem njuna oblačila (zatišje pred AD) vedno pazim da ulijem zelo malo mehčalca.

Komentarji

Objavite komentar