V boju z madeži na oblačilih


Vsak, ki ima otroke (ali pa tudi ne) ve, kako težko je nekatere madeže spraviti dol iz oblačil. Jaz sem v preteklosti poskusila res vse mogoče. Rezultat: popokana, ranjena in boleča koža na rokah in malo bolj bled madež. Viden pa še vedno.

Ker gremo pogoste po nakupe v sosedno Italijo, sem si rekla, da poskusim kakšno sredstvo na njihovem trgu. Odkrila sem ACE in moj strah, da bi se moji punci še kaj umazali, je postal odveč.

Naj poudarim, da se s tem sredstvom lahko lotite tudi zasušenih in zlikanih oblačil ali že posušenih v sušilnem stroju. Ta prikupna majčka z dinozaverčkom iz spletne trgovine George je imela madež pridobljen v vrtcu. V peskovniku imajo neko črno mehkejšo podlogo ob robu, ki naj bi služila kot zaščita. Tako, da mi iz vrtca hodita celi črni.

Jaz madež najprej na suho pošpricam s špricalko ACE spray universale, ki je v bistvu razmaščevalec, namenjen tudi odstranjevanju madežev. Nato z navadno odrabljeno zobno ščetko malo skrtačim po madežu, za tem po madežu polijem še malo ACE Gentile, ki pa ni striktno namenjen temu, ampak je namenjen temu, da doda oblačilom barvno svežino. Za konec podrgnem še malo z dozatorčkom, ki pride na nekaterih pralnih detergentih in dam močit v vročo vodo, v katero vlijem še malo tega ACE Gentile. Po potrebi, preden dam vse skupaj v pralni stroj, če je madež še malo viden, podrgnem še malo s ščetko.

Končni brezhiben rezultat:

Komentarji