Pizza polžki iz listnatega testa

Ali pa, kot jim rečeta moji punci "sekou", circle (izg. srkou), ang. krog. Ja, vem. Zakomplicirano. Kar pa ne pomeni, da je zakomplicirana tudi priprava tega priročnega in nadvse okusnega prigrizka. Ta recept je res preprost in hiter tudi zaradi tega, ker sem testo kupila in ne pripravila. Je pa super ideja za vse tiste, ki nimate časa na pretek in, ki bi radi vseeno kdaj pa kdaj pripravili nekaj drugačnega, ampak po okusu še vedno nekaj zelo poznanega. To jed sem videla pri prijateljici. Nisem jo vprašala, kako jo je naredila, sem zgolj sklepala in naredila prav po mojih zamislih.

Kaj potrebujemo?
- 1 zavoj listnatega testa
- 1 dcl paradižnikove mezge z začimbami za pico
- 20 dag sira (edamec)
- 15 dag kuhanega pršuta ali šunke
- jajce
  

Kako pripravimo?
Položimo plast testa vodoravno na delovno površino in zarežemo po širini, točno po sredini testa. Nato čez celo namažemo s paradižnikovo mezgo, obložimo s kuhanim pršutom in potrosimo z naribanim sirom. Vsako testo posebej zvijemo v rolado (navzgor) in ju namažemo z razžvrkljanim jajcem. Zatem narežemo na približno 1cm velike kolobarje, obrnemo in položimo na pekač, ki smo ga že prej obložili s peki papirjem.

Pečemo: 
- 150˙C
- 20-30 min
- ventilatorska pečica
  


Dober tek tudi vam! 😊

Komentarji